Jiu Jitsu Brazilian

Brazilian Jiu Jitsu

Jiu Jitsu Brazilian a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru auto-apărare alături de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competiţional (gi şi no gi) sau pentru competiţiile de arte marţiale mixte (Mixed Marţial Arts sau MMA).

   Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut şi ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol şi care prin folosirea tehnicilor articulare şi a strangulărilor îl forţează pe oponent să renunţe la luptă.

   Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii şi în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forţă explozivă, alonja, etc.), un practicant fără atribute fizice de excepţie are şanse de reuşită ridicate în luptă, în faţa unui adversar superior din punct de vedere fizic.

   Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru auto-apărare alături de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competiţional (gi şi no gi) sau pentru competiţiile de arte marţiale mixte (Mixed Marţial Arts sau MMA).

   În plan sportiv, BJJ-ul are competiții sportive în care atletul este îmbrăcat cu kimono-proba GI (similar Judo sau Ju Jitsu Tradițional), sau în care atletul are îmbrăcăminte de Grappling-formata din tricou compresiv (rashguard) și short de luptă.

Jiu Jitsu Brazilian