Fitness Pilates

Pilates/Fitness/Yoga

     Pilates – o formă de sport pentru oricine

    Pilatesul (sau metoda Pilates) reprezintă o serie de 500 de exerciţii inspirate din antrenamentele calistenice, yoga sau balet. Pilates întinde şi alungeşte toate grupele musculare majore din corp într-un fel mai echilibrat. Îmbunătăţeşte flexibilitatea, forţa, echilibrul, dar şi legătura ta cu corpul.

  Pilates pare un sport potrivit pentru oricine, de la începători la avansaţi. Poţi executa exerciţiile folosindu-te de greutatea propriului corp dar şi cu diverse accesorii de fitness.

  Un antrenament tipic de Pilates include un număr de exerciţii şi exerciţii de stretching. Fiecare exerciţiu este executat acordând mare atenţie tehnicilor de respiraţie şi controlului muşchilor abdominal. Pentru a obţine beneficii maxime, ar trebui să practici Pilates de cel puţin două-trei ori pe săptămână. Este foarte posibil să observi şi îmbunătăţiri ale posturii după 10-20 de sesiuni.

Fitness Pilates | Pilates şi efortul pentru corpul tău

  Pilates este o formă de aerobic inspirată din yoga, dar este diferit sub un anumit aspect esenţial – yoga implica o serie de posturi statice (asane), în timp ce Pilates este bazat pe a te pune în posturi instabile şi pe a-ţi provoca corpul prin mişcările picioarelor.

   De exemplu, imaginează-ţi că stai pe spate, cu genunchii îndoiţi şi ambele picioare pe sol. Un exerciţiu de Pilates poate implica îndreptarea unui picior astfel încât degetele de la picioare sa fie îndreptate către tavan şi folosirea celuilalt picior pentru a-ţi ridica şi coborî lent corpul.

   Ai nevoie de nişte muşchi ai abdomenului şi fesieri târî pentru a-ţi menţine bazinul fix şi de o atenţie superfocusată pentru a preveni vreo cădere.

Fitness Pilates |  FITNESS-ul

   Fitness-ul este pentru corpul uman ceea ce reglajul fin este pentru un aparat electronic. El reprezintă o condiţie pentru a arăta şi a ne simți mai bine.

  Cum gusturile diferă, doza de subiectivism va fi foarte mare în definirea conceptelor de a „arăta bine” şi „a se simţi bine”, motiv pentru care şi antrenamentele vor fi diferenţiate în funcţie de caracteristicile individuale ale practicanţilor: vârsta, sexul, greutatea, înălţimea, capacitatea de efort, sănătatea organismului, scopul urmărit.

   DE CE FITNESS?

   Dacă nu te-am convins încă, îţi prezentam principalele avantaje pe care le prezintă acest sport. Desigur, nu-i nevoie să urmăreşti toate efectele din lista de mai jos:

  • pentru a practică acest sport, câteva fiind de ajuns:
  • pentru că niciodată nu-i târziu să te apuci de fitness
  • pentru că antrenamentele nu îţi ocupa mult timp şi sunt foarte eficiente
  • pentru că organismul tău va deveni mai viguros şi mai rezistent la boli
  • pentru că îţi vei reduce colesterolul într-un mod plăcut
  • pentru că inima şi întreg aparatul circulator nu vor avea decât de câştigat
  • pentru că vei da jos kilogramele nedorite fără să mori de foame pentru asta
  • pentru că vei scăpa de stresul zilnic
  • pentru că vei arăta mai bine şi te vei simţi mai tânăr (a), ceeace îi va face pe ceilalţi să te aprecieze mai mult
  • pentru că vei avea mai multă încredere în forţele proprii
  • pentru că vei avea mintea mai limpede

  Fitness Pilates | YOGA

   O imagine mai bună asupra corpului tău Yoga dezvoltă conștientizarea interioară, îți concentrează atenția asupra abilităților corpului tău în momentul prezent și ajută la dezvoltarea respirației și a forței minții și a corpului. Nu este vorba despre aspectul fizic.

   Sondajele au descoperit că cei care practicau yoga erau mai conștienți de corpul lor decât oamenii care nu practicau yoga. Erau, de asemenea, mai mulțumiți și mai puțin critici cu corpul lor.

   Din aceste motive, yoga a devenit o parte integrantă în tratamentul tulburărilor alimentare și a programelor care promovează imaginea corporală pozitivă și stima de sine.

   Practicând yoga poți pierde din greutate

   Cercetătorii au descoperit că persoanele care practicau yoga timp de cel puțin 30 de minute o dată pe săptămână timp de cel puțin patru ani, au câștigat mai puțină greutate în perioada adultă medie.

   În general, cei care practicau yoga aveau indici de masă corporală mai mici (IMC) comparativ cu cei care nu practicau yoga.

   Dacă obiectivul tău este pierderea în greutate, alegerea unuia dintre stilurile de yoga viguroase, precum Ashtanga, Vinyasasau Power Yoga, este alegerea inteligentă. Aceste clase durează în mod tradițional 90 de minute și pot avea cu siguranță un beneficiu asupra arderilor.

   Îți îmbunătățești starea de sănătate

   Yoga este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma tensiunea și anxietatea în minte și corp. Dar poate avea, de asemenea, un impact asupra stării de fitness a unei persoane.

   Cercetătorii au studiat un grup mic de indivizi sedentari care nu mai practicaseră yoga înainte. După ce au practicat yoga opt săptămâni, de cel puțin de două ori pe săptămână, pentru un total de 180 de minute, participanții au avut forță musculară și rezistență, flexibilitate și fitness cardio-respirator mai mare.

   Cercetătorii studiază, de asemenea, dacă yoga poate ajuta persoanele cu depresie și artrită și poate îmbunătăți supraviețuirea de cancer.

Fitness Pilates